Cégtörténet

A Ferryker Turbo Kft. jogelődjét a Ferryker Bt.-t 1994-ben Jäckl Ferenc alapította. A Ferryker Bt. az első időszakban autóalkatrész kereskedelemmel majd 1995-től turbófeltöltők javításával és turbófeltöltő  alkatrészek forgalmazásával foglalkozott. 1998 óta rendelkezik középrész kiegyensúlyozó berendezéssel is. Ezzel a berendezéssel már gyártói minőségben lehet a megjavított turbófeltöltők középrészét vagy alkatrészeiből összeállított középrész kiegyensúlyozását elvégezni. Az elmúlt évek után fokozatosan Magyarország egyik legnagyobb turbófeltöltőket, turbófeltöltő alkatrészeket forgalmazó és turbófeltöltőket javító cégévé nőtt. A turbófeltöltők szakszerű javításához szükséges gépi berendezések és technológia a rendelkezésre áll. A Ferryker Bt. 1995-ben megpályázta a KKK / Kühnle, Kopp & Kausch AG / turbófeltöltő gyár magyarországi képviseletét és szervizét.

A hivatalos gyári kereskedelmi és szerviz képviseletet 1996-ban elsőként kelet Európában a Ferryker Bt. megkapta. A turbófeltöltők javítása engedély köteles tevékenység. A Ferryker Bt.a benyújtott kérelem és a leadott és megtekintett javítási technológia alapján 1996-ban megkapta a Közlekedési Főfelügyelettől a H 13-04-3916 engedélyt a turbófeltöltők javítására.

1999-től a Mitsubishi turbófeltöltők gyári képviselete.

2000-től a BorgWarner TurboSystems képviselete aki mint a 3K-Warner / KKK / és a Schwitzer valamint a Hitachi turbófeltöltő gyárak tulajdonosa.

2001 márciusától a BorgWarner Turbo Systems hivatalos szerződött magyarországi kereskedelmi és szerviz képviselete, aki jogosult garanciális meghibásodások vizsgálatára és elbírálására.2001 decembere óta elsőként Magyarországon EN ISO 9002:1994 minősítéssel rendelkezik.A DNV /Det Norske Veritas/ tanúsítvány regisztrációs száma : CERT-11668-2002-AQ-BUD-TGA  A Ferryker Bt. az összes típusú és gyártmányú turbófeltöltők forgalmazásával és javításával foglalkozik. Személygépjárművek, haszonjárművek, munkagépek, mezőgazdasági gépek, traktorok, autóbuszok, dízel és gázüzemű stabil motorok turbófeltöltőit forgalmazza és javítja. Komoly raktár készlettel rendelkezik, amelyben az alkatrészektől a komplett új turbófeltöltőig minden megtalálható.

1998 év végén Szlovákiában Kassán megalapította a Turbo Servis Slovakia s.r.o.-t , és RomániábanTemesváron a K-Turbo Service Romania s.r.l.-t amelyekben 50%-os tulajdoni hányaddal rendelkezik.Mindkét képviselete 2002 novemberében gyári továbbképzésen vett részt, hogy napra készek legyenek mind az új technológiában mind az új termékek ismeretében.

1999-től a Fiat Magyarország Kft hivatalosan felhatalmazott turbófeltöltő javítója.

2000. januárjától az ABB turbófeltöltők javítását is végzik eredeti gyári alkatrészekkel.

2003 áprilisa óta a Renault Magyarország Kft. Szerződött hivatalos turbófeltöltő javítója.

2004 februárjában az Első Magyar Tanúsító Kft. közreműködésével, MSZ EN ISO 9001:2001 minősítésre tért át. Az NQA / National Quality Assurance / Certificat No. 174592004 június 7.-ei Cégbírósági bejegyzéssel átalakult Korlátolt Felelősségű Társasággá. A cég új neve: FERRYKER TURBO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Rövidített neve: FERRYKER TURBO Kft.

2005 januárjában megkezdte az új komplex telephelyének építését Budapest XXIII. ker. ipari övezetében.

2006 tavaszától a Peugeot Hungária és a Citroen Hungária garanciális turbófeltöltő szervize.

2006 június 12.-én beköltözött az újonnan elkészült létesítményébe. Az újonnan elkészült komplexumban 120m2 iroda, 460m2 raktár és 180m2 műhely áll a rendelkezésre, amely gépeivel, raktárkészletével és felszerelését tekintve a legnagyobb és legkorszerűbb Magyarországon.

2006 októberében megérkezett a legmodernebb középrész egyensúlyozó berendezés a 110MBRS a SCHENCK RoTec GmbH-tól. Ezzel a berendezéssel már a gyári adatokkal azonos középrész egyensúlyozást lehet elvégezni. A gyári adatokat kerülnek betáplálásra agép memóriájába, majd az egyensúlyozást addig kell végezni, amíg a berendezés jelzi, hogy amegadott gyári tolerancián belül van.
Az egyensúlyozási adatok pedig kinyomtatásra kerülnek.

2007 októberében ismét egy korszerű berendezés került beszerzésre a TB Comfort forgórész egyensúlyozó berendezés a SCHENCK RoTec GmbH-tól. Ezzel a berendezéssel a legkisebb forgórésztől egészen 15 kg forgórész súlyig lehet egyensúlyozni szintén a gyártók által megadott értékeknek megfelelően és az egyensúlyozási adatok kinyomtathatók.

2007 tavaszától A Porsche Hungária garanciális vizsgáló szervize.

2007 szeptemberétől a PBS turbo ipari turbófeltöltő gyár gyári magyarországi képviselete és szervize. A szerelők gyári továbbképzésen vettek rész Velká Bites-ben.

2007 decemberében elindult a II. építési ütem. A II. ütemben épül a 420m2 alapterületűcsarnok épület.

2008 szeptemberétől a KBB turbógyár / Kompressorenbau Bannewitz GmbH / magyarországi gyári képviselete és szervize. A gyári szakmai továbbképzésen a Ferryker Turbo Kft. szerelőin kívül a külföldi érdekeltségei a Turbo Servis Slovakia s.r.o. valamint a K-Turbo Service s.r.l. szerelői is részt vettek. A gyári oktatás már a Ferryker Turbo Kft. saját oktatási bázisán történt gyár szerviz mérnök oktatójával.

2009 januárjában a megújító minősítő auditnál az MSZ EN ISO 9001: 2009 előírásainak megfelelően auditálták a Ferryker Turbo Kft.

2010 októberétől a Ferryker Turbo Kft. szélesíti profilját a BorgWarner BERU Systems termékeivel a Frankfurti Automechanika kiállításon történt tárgyalás eredménye képen.  A FERRYKER TURBO KFT 2010 Október

2015. szeptember 1.-től a MAHLE ORIGINAL képviselete és garanciális szervize Magyarországon és Romániában

Galéria megtekintése >>